Professionele website laten maken

Professionele website laten maken? 7 belangrijke website onderdelen

Ben je een eigen bedrijf begonnen en wil je daarom een professionele website laten maken? Dat is natuurlijk een goed idee! Hoe professioneler, hoe beter.

Maar let op: lees eerst deze blog. In deze blog deel ik 7 belangrijke factoren om rekening mee te houden wanneer je een nieuwe website wil laten maken.

De onderwerpen die ik behandel zijn:

 • De 7 belangrijkste onderdelen van een professionele website.
 • Een functionele website is belangrijker dan een mooie website.
 • Professionele website laten maken of zelf een website maken?
 • Tips voor het vinden van een geschikte websitebouwer.
 • Betaal niet teveel voor je website.
Website laten maken
Een website laten maken kost veel tijd en geld. Maak daarom een weloverwogen keuze.

Professionele website laten maken? Betaal niet teveel!

Als Marketingcoach help ik graag ondernemers en bedrijven verder. Daarom heb ik deze blog geschreven. Ik hoop je als ‘onafhankelijke adviseur’ te helpen bij het maken van een goede keuze.

De allereerste tip die ik je wil geven is om niet teveel te betalen voor je nieuwe website. Professionele websitebouwers vragen snel duizenden euro’s. Een website is daarom een dure investering waar je goed over na moet denken.

Heb je niet zoveel te besteden of wil je niet onnodig teveel betalen, ga dan niet in zee met de eerste de beste websitebouwer. Verken de markt en kies voor de websitebouwer waar je het beste gevoel bij hebt.

Heb je hulp nodig bij je zoektocht naar een goede websitebouwer neem dan contact met mij op. Ik help je graag (en gratis) verder.

Hieronder staan belangrijke tips voor als je een website wil laten maken.

Belangrijke tip: ga voor een functionele website!

Wil je een mooie website laten maken? Of vooral een website die goed functioneert door veel bezoekers en klanten aan te trekken?

Het oog wil natuurlijk wat, maar je website moet VOORAL goed presteren. Met een functionele website bedoel ik dat je een website laat maken die veel organische bezoekers trekt en bovenal veel conversies oplevert.

Denk aan veel aanmeldingen voor je webinar, gratis e-book of de cursus die je aanbiedt. Wat je ook verkoopt, je website moet bijdragen aan het doel dat jij met je website voor ogen hebt.

Het is daarom een pre als de websitebouwer waar je je website laat maken verstand heeft van online marketing en weet hoe een website conversiegericht moet worden ingericht. Conversie optimalisatie is een belangrijk onderdeel voor jou.

Vraag daarom altijd aan een potentiële websitebouwer of hij/zij weet hoe een website conversiegericht ontworpen kan worden. Je mag ook best vragen of de websitebouwer verstand heeft van (online) marketing.

Een mooie website is leuk en daar zal je complimenten voor krijgen, maar als deze niet functioneert heb je er niets aan en is het weggegooid geld.

Als je verstand hebt van marketing dan kan je natuurlijk zelf ook input geven. Hieronder ga ik verder met de 7 belangrijkste onderdelen van een goede website.

Responsive website
Een responsive website zier er goed uit op zowel een laptop, tablet als een mobiele telefoon.

De 7 belangrijkste onderdelen van een goede website

Professionele website laten maken? Lees dan snel verder! Hieronder deel ik de belangrijkste onderdelen van een goede website.

1. Laat een responsieve website maken

Een volledig responsieve website mag tegenwoordig niet meer ontbreken. Responsief wil zeggen dat de website op ieder device (op iedere telefoon, laptop, of tablet) goed wordt getoond.

Je website is dus ‘responsief’. Dit is belangrijk, want het gebruik van smartphones blijft maar groeien.

Er zijn cijfers bekend dat er wereldwijd maar liefst 5 miljard smartphones in gebruik zijn en uit cijfers van Google blijkt dat meer dan 60% van het zoekverkeer bestaat uit zoekverkeer vanaf een smartphone.

2. Een goede technische website

Wil je een professionele website laten maken dan mag je op z’n minst verwachten dat deze technisch van hoge kwaliteit is. Toch?

Techniek en software ontwikkelen zich in rap tempo, ook in de websitewereld. Zorg er daarom voor dat je website wordt gebouwd met de nieuwste techniek en software.

Een goede technische website is belangrijk voor bijvoorbeeld de snelheid van je website, maar ook je prestaties in Google.

3. Maak een SEO-vriendelijke website

Nog een belangrijk onderdeel: een website die goed scoort in Google. Oftewel een SEO-vriendelijke website.

We willen allemaal veel websitebezoekers en hoog scoren in Google. Zorg er daarom voor dat je website SEO vriendelijk wordt gebouwd en goede ‘SEO-teksten’ bevat. Mijn advies is om SEO direct vanaf het begin toe te passen en niet achteraf.

Ga daarom opzoek naar een websitebouwer die weet hoe je een SEO-vriendelijke website bouwt. Heb je geen verstand van SEO en heb je hier hulp bij nodig dan kan ik je helpen. Lees hieronder verder.

SEO Specialist inhuren

4. Plaats goede en pakkende website teksten

Goede website teksten zijn belangrijk om verschillende redenen. Bijvoorbeeld om je bezoekers te informeren of overtuigen, maar zeker ook voor je Google prestaties.

Het belang van goede website teksten mag je zeker niet onderschatten. Ieder woord op je website moet weloverwogen zijn en toegevoegde waarde hebben.

Het zou nog mooier zijn als je website teksten overtuigend zijn, bijdragen aan het doel van de pagina/je website en ook nog eens goed zijn voor Google.

Heb je geen idee hoe je dit moet doen laat mij dan helpen. Als website tekstschrijver bied ik uitkomt. Ik schrijf teksten op maat die jij nodig hebt. Wil je meer weten klik dan op het linkje hieronder.

Website tekstschrijver inhuren

5. Mooi webdesign en hoge gebruiksvriendelijkheid

Mooi webdesign en hoge gebruikersvriendelijkheid: als je een professionele website laat maken wil je natuurlijk een mooie website. Ik geef je groot gelijk, het oog wil ook wat.

Daarnaast wil je een gebruiksvriendelijke website. Goede web-ontwikkelaars hebben UX-designers en UI-designers in dienst. Ook wel User Experience designers en User Interface designers.

UX-designers en UI-designers zorgen voor een mooi ontwerp en zorgen hierbij voor de beste gebruikersvriendelijkheid.

Wil je een perfecte website vraag dan zeker wat voor designers ze in dienst hebben.

6. Veilige website

Online veiligheid wordt steeds belangrijker. Daarom is het belangrijk om een veilige website te laten bouwen. Hier hebben de meeste websitebouwers wel verstand van. Voeg ook altijd een SSL-certificaat toe aan je website.

7. Snelle website

Last but not least (tenslotte): een snelle website! Niemand wil lang wachten. Lange laadtijden zijn ergernis nr. 1! En dat niet alleen, een langzame website heeft veel nadelen.

Een langzame website leidt tot een hoger bounce-percentage (mensen die een website bezoeken en binnen enkele seconden weer weg zijn) en zorgt voor een lagere gebruikersvriendelijkheid wat nadelig is voor je prestaties in Google.

Google hecht veel waarde aan een hoge gebruiksvriendelijkheid van je website en site-snelheid speelt hierin een belangrijke rol. Wees je concurrentie te snel af en zorg dus voor een snelle website!

Kosten website laten maken
Een website laten maken kost een hoop geld en de prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Lees hieronder meer.

Wat kost een professionele website?

De prijzen voor het laten maken van een professionele website verschillen enorm. Van enkele honderden tot duizenden euro’s. De prijs is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren.

Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de website (het aantal pagina’s), het doel van de website, de complexiteit van de website en ga zo maar door.

Hoe meer eisen jij hebt, en hoe groter de website moet worden, des te hoger de prijs is.

Mijn advies is daarom om een offerte aan te vragen bij verschillende web-ontwikkelaars. Hieronder staat een handige checklist van punten waar je op kan letten in de zoektocht naar de meest geschikte websitebouwer.

 • Maakt de websitebouwer een responsieve website?
 • Maakt de websitebouwer gebruik van de laatste technologie?
 • Kan de websitebouwer een veilige website maken?
 • Kan de websitebouwer snelle websites ontwikkelen?
 • Heeft de web-ontwikkelaar UI-designers en UX-designers in dienst?
 • Heeft de websitebouwer kennis van (online) marketing en conversie gericht design?
 • Is de prijs-kwaliteit verhouding in orde?

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte websitebouwer?

Dit was mijn blog met tips om een professionele website te laten maken. Zoals aangegeven is het laten maken van een website vaak een dure investering. Ga er daarom verstandig mee om!

Heb je hulp nodig bij het vinden van een geschikte websitebouwer neem dan gerust contact op. Ik kan je op verschillende manieren helpen. Van het vinden van een geschikte websitebouwer, tot het bedenken van een effectieve en mooie website en het inhoudelijk uitwerken van pagina’s.

Ook kan ik je helpen als je professionele website teksten wil laten schrijven.

Goede website tekstschrijver

Nog een belangrijk tip: bereid je website goed voor!

Hoe moet je website eruit komen te zien? Welke pagina’s moeten erop komen? En welke teksten? Hoe beter de voorbereiding, hoe beter de indicatie van de web-ontwikkelaar en hoe mooier het eindresultaat wordt.

Mocht je dit moeilijk vinden dan is dit iets waar ik je goed bij kan helpen. Neem vooral contact op als je vragen hebt.

Groet, Jeffrey Goessens
Jouw Marketingcoach

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven