23 Beste Marketing tools voor ondernemers en marketeers

Marketing tools zijn er genoeg en kan je gemakkelijk vinden op internet. Het probleem is alleen dat je moet kiezen tussen tal van tools en aanbieders. De vraag is dan welke marketing tool het meest geschikt is voor jouw bedrijf.

Het is belangrijk om een goede keuze te maken, want de keuze die je maakt is vaak definitief en je zit er aan vast. Daarom heb ik een lijst gemaakt van de online marketing tools die ik aanraad, met onder andere: e-mailmarketing software, tools voor je website, social media tools, software voor SEO optimalisatie en meer.

Mocht je vragen hebben neem dan gerust contact op!

active-campaign-marketing-software

ActiveCampaign | E-mail marketing tool

ActiveCampaign is een populaire e-mailmarketing software. Met deze marketing tool kun je funnels bouwen, nieuwsbrieven versturen, automatisch mailen en meer. Deze software biedt alles wat je nodig hebt. Je kunt ActiveCampaign twee weken gratis uitproberen.

plug-en-pay-shop-marketing-tool

Plug & Pay | Shop integratie en betaalpagina's

Plug & Pay is een eenvoudig te gebruiken shop integratie voor je website. Met deze tool kun je goede betaalpagina's maken en koppelen aan je website. Deze tool is makkelijk te integreren en is ook geschikt voor abonnementen. Je kunt Plug & Pay twee weken gratis uitproberen.

phoenix-website-software

Phoenix Software | Eenvoudig zelf websites maken

Phoenix website software is een tool om zonder technische kennis een professionele website te maken. Het grote voordeel is dat Phoenix software veel meer biedt dan alleen websites bouwen door hun SEO en conversie tools. Je kunt Phoenix twee weken gratis uitproberen.

whereby

Whereby | Beste tool voor online videobellen

Heb jij ook altijd problemen met het opzetten van Online meetings? Een handige oplossing is Whereby. Met deze tool heb je een vaste link en een vaste room. Gewoon online via de browser van je website. Geen gedoe meer met meetings inplannen voor jou en je klanten.

trello-takenmanager-tool

Trello | Gratis takenmanager en to do lijsten maken

Trello is geen marketing tool, maar wil ik wel graag met je delen. Trello is een bord waarmee je overzichtelijk en eenvoudig je taken kunt beheren en verdelen onder je team. Trello kan gratis worden gebruikt maar heeft ook betaalde mogelijkheden. Zeker een aanrader!

hotjar-website-analyse-tool

Hotjar | Website analyse tool en realtime schermvideo's

Hotjar is een van mijn favoriete online marketing tools! De tool kan schermvideo's opnemen van mensen die jouw website bezoeken. Met deze video's zie je precies hoe bezoekers navigeren op jouw website, waar ze op klikken, wanneer ze je website verlaten en meer. Zeker de moeite waard!

google-search-console

Google Search Console | Gratis SEO analyse tool

Google Search Console mag niet ontbreken in deze lijst met de beste online marketing tools. Deze tool trackt alle statistieken gerelateerd aan de vindbaarheid van je website in Google. Denk aan het aantal klikken naar je website, op welke zoekwoorden je gevonden wordt en meer.

wordpress-website-maken

WordPress | Gratis website bouwer

WordPress is de meest gebruikte websitebouwer die er bestaat. Je kunt gratis websites maken met behulp van kant-en-klare thema’s. Let wel op dat je een goed thema kiest. Geoptimaliseerd voor SEO, niet te zwaar en makkelijk in gebruik. Je moet wel handig zijn met computers.

buffer

Buffer | Social media beheer en planner tool

Met Buffer beheer je al je social media kanalen op één plek. Publiceer content, plan content en analyseer je content. Allemaal vanaf één centrale plek. Heel handig! Buffer heeft een gratis versie en een voordelige premium variant. Het gebruiken van deze tool scheelt een hoop tijd.

wordpress-thema-astra

Astra | Snel & Krachtig WordPress thema

Astra is een van de beste en populairste WordPress thema's. Het is een lichtgewicht thema, waardoor de snelheid van je website hoog blijft. Al mijn websites zijn gebouwd met dit thema. Ook websites die ik maak voor klanten bouw ik met Astra.

mijn-host-website-hosting

Mijn.Host | Website hosting en domeinnamen

Dit is een fijn hostingbedrijf met verschillende services en pakketten. De domeinen zijn voordelig (zeg maar gerust goedkoop) en ze hebben ook goede en voordelige websitehosting. Verder bieden ze een overstapservice voor als je al een website hebt.

semrush-marketing-tool

SEMRUSH | SEO Optimalisatie tool

Semrush is de bekendste SEO optimalisatie- en analyse tool die niet mag ontbreken op mijn marketing tools pagina. Deze tool geeft je alle inzichten die je nodig hebt om je website te optimaliseren voor SEO. Bezoek hun website voor meer informatie.

google-analytics

Google analytics | Gratis website analyse tool

Google analytics mag ook niet ontbreken als marketing tool. Google analytics trackt en analyseert al je websiteverkeer. Met deze tool weet je precies hoeveel websitebezoekers je hebt, waar ze vandaan komen en hoe vaak ze terugkeren. Google analytics is gratis.

thunderbird-mail-software

Thunderbird | Gratis e-mail software

Thunderbird is geen e-mailmarketing programma, maar een mailing software om al je e-mails vanaf één plek te beheren. Je kunt alle soorten e-mails koppelen. Van bedrijfsadressen tot hotmail, gmail en meer. Het grootste voordeel van Thunderbird is dat het programma gratis is.

google-tag-manager-tool

Google Tag Manager | Zelf scripts en code toevoegen

Google Tag Manager is een oplossing om zelf zogeheten scripts of stukjes code toe te voegen aan je website. Dit zijn de stukjes code die je moet toevoegen aan je website om bijvoorbeeld Google Analytics of Hotjar te installeren. Beheer tags en scripts op één plek Google Tag manager.

adobe-spark

Adobe Spark | Eenvoudig zelf designen

Adobe Spark is een tool waarmee je eenvoudig de mooiste plaatjes kunt maken. Je kunt gebruik maken van templates of je eigen designs creëren. Adobe Spark is niet gratis, maar biedt wel een hoop mogelijkheden.

pexels-stockfoto's

Pexels.com | Website voor gratis stockfoto’s

Geen zin om te betalen voor stockfoto’s? Of heb je snel een rechtenvrije afbeelding nodig? Kijk dan eens op pexels.com. Alle foto’s die je hier kunt vinden zijn gratis voor gebruik. Zeker de moeite waard.

pixabay

Pixabay.com | Website voor gratis stockfoto’s

Een andere website waar je gratis stockfoto’s kunt vinden is pixabay.com. Pixabay biedt wat meer mogelijkheden dan Pexels. Hier vind je naast foto’s onder andere ook vector plaatjes en illustraties. Neem een kijkje zou ik zeggen.

clickfunnels

ClickFunnels | Maak sales funnels

Eenvoudig sales funnels maken zonder hulp van een ontwikkelaar? Met ClickFunnels maak je eenvoudig landingspagina’s, up-sell pagina’s, bedankt pagina’s en richt je een funnel in hoe jij dat wilt voor meer leads en klanten.

linkpizza

Linkpizza | Samenwerken met influencers

Influencers inzetten om jouw bedrijf te promoten? Kijk dan eens op Linkpizza. Linkpizza brengt adverteerders (ondernemers) en influencers bij elkaar. Vergroot jouw bereik met behulp van de influencers van Linkpizza.

planoly-social-media-tool

Planoly | Social media beheer tool

Planoly is een handige social media tool die werk voor je uit handen neemt. Met Planoly kun je social media berichten plannen en automatisch posten op Instagram, Pinterest, Facebook en Twitter.

mollie-online-betalen

Mollie | Betaalkoppeling voor je website

Mollie is een betaalintegratie voor je website om online betalingen te kunnen ontvangen. Het biedt vrijwel alle betaalmogelijkheden (Van IDEAL tot Afterpay) en heeft voordelige transactietarieven. Mollie werkt probleemloos en is vrij eenvoudig te integreren.

crello

Crello | Ontwerp je eigen e-books

Crello is een tool waarmee je onder andere eigen e-books kunt maken. Je kunt kiezen uit een van de vele designs of je eigen ontwerp maken. Naast e-books kun je ook plaatjes ontwerpen, afbeeldingen bewerken en ga zo door. Het is een zeer fijne ontwerptool.

Wat zijn marketing tools?

Marketing tools zijn software oplossingen voor ondernemers. Er zijn honderden verschillende online marketing tools met allemaal een andere oplossing.

Marketing services spelen in op behoeften, uitdagingen en problemen van ondernemers. Marketing tools maken bedrijfsvoering makkelijker door oplossingen te bieden voor de problemen waar ondernemers tegenaan lopen. En dat is een groot voordeel! Een ander groot voordeel van marketing tools is dat ze automatisering mogelijk maken.

Kort samengevat bieden online marketing tools uitkomst voor problemen waar bedrijven tegenaan lopen en kunnen marketing tools een bijdrage leveren aan het succes van je bedrijf.

Online marketing tools

Automatiseren is een belangrijk onderdeel van online marketing, mits je efficiënt te werk wil gaan. Er zijn veel online marketing tools die het mogelijk maken om processen te automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan e-mail marketing software, of een social media management tool. Deze tools zorgen ervoor dat je uiteindelijk tijd kunt besparen en efficiënter kunt werken.

Er zijn veel verschillende online marketing tools. Sommige tools zijn essentieel en heb je echt nodig, sommige zijn een mooie aanvulling om bijvoorbeeld efficiënter te kunnen werken of meer omzet te draaien.

Op deze pagina staan goede en functionele online marketing tools die jouw bedrijf vooruit kunnen helpen.

Beste marketing tools

Ik heb de beste marketing tools voor je op een rijtje gezet. De meeste tools die je op deze pagina kunt vinden gebruik ik zelf ook en bieden veel toegevoegde waarde voor mijn bedrijven. Daarom deel ik ze met jou!

Mocht je vragen hebben over een bepaalde tool neem dan gerust contact op. Ik help je graag verder!

Laat je bedrijf groeien met Jouw Marketing Coach!

"Jeffrey is pro-actief, staat altijd klaar om te helpen en komt met goed advies over social media vraagstukken. Zijn inbreng heeft een flinke rendementsverbetering op onze marketing-investeringen bij BodySwitch gebracht."
Paul Den Dekker
Directeur BodySwitch
"Jeffrey ondersteunt onze marketing al een jaar lang met zijn copywriting skills. Hij is enthousiast, denkt mee en er valt altijd op hem te rekenen. Bedankt Jeffrey! Op naar nog meer jaren."
Niels-Zee-Traffic-Family
Niels Zee
Co-Founder Traffic Family
"Jeffrey heeft ons geholpen met de lay-out van onze nieuwe website, het schrijven alle teksten en SEO. Wij zijn erg tevreden met het eindresultaat en zijn manier van werken!"
Juliette
DUO Home Solutions
"Jeffrey heeft echt verstand van zaken en begeleid je op een persoonlijke en geduldige manier naar echte resultaten! Het is precies de sturing waar ik naar zocht."
Jerome-Verbeek-Orthomoleculair-therapeut
Jerome
Health therapeut

Zullen we kennismaken?

Wil je weten waar de kansen liggen voor jouw bedrijf en wat ik voor je kan betekenen? Meld je dan gratis aan voor een kennismaking/adviesgesprek!

Tijdens ons gesprek bespreken we jouw marketing en waar eventuele kansen liggen. Vervolgens leg ik uit hoe ik daar bij kan ondersteunen. Het is de eerste stap naar een mogelijke samenwerking. En kies je er uiteindelijk voor om samen te werken, dan ga je gegarandeerd vooruit met je marketing!

Twijfel daarom niet om je aan te melden en de mogelijkheden te bespreken. Jouw Marketingcoach is gespecialiseerd in het optimaal laten samenwerken van je volledige marketing. 

Wil jij ook vooruit met je bedrijf?

marketing-specialist-jeffrey-goessens

Alles-in-een marketingoplossing

Snel en resultaatgericht

Gericht op jouw succes

Gratis adviesgesprek

×
Laten we kennismaken!

Geweldig dat je de eerste stap zet! Ik ben benieuwd wat ik voor je kan betekenen. Vul hieronder je gegevens in.

Scroll naar boven