Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website

Help, hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?

Je hebt een mooie website (laten maken), met mooie producten en goede call-to-actions. Maar, hoe krijg je meer website bezoekers?

Heb jij het probleem dat je niet genoeg websitebezoekers hebt? Of wil je simpelweg meer bezoekers op je website hebben?

Lees dan deze blog; help, hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website.

In deze blog deel ik 3 belangrijke methoden voor structureel meer bezoekers op je website.

Meer Website Bezoekers door veel Organisch Zoekverkeer

Meer organische website bezoekers

Ik begin gelijk met de basis voor meer bezoekers op je website: zorg voor een constante stroom van organische websitebezoekers. Dit doe je door een goede vindbaarheid van jouw website te creëren in zoekmachines, vooral in Google.

Organisch zoekverkeer betekent eigenlijk: bezoekers die op jouw website terecht zijn gekomen via een zoekmachine, waar je niets voor hebt betaald.

Wanneer je goed scoort in bijvoorbeeld Google kan dit zorgen voor duizenden gratis website bezoekers per maand. En dat niet alleen deze maand, maar ook de maanden erna, volgend jaar en zelfs de jaren erna!

Interessant, vind je niet?

Scoren in Google door SEO optimalisatie

Het probleem is alleen dat je niet zo maar een goede SEO positie- en dus veel website bezoekers krijgt. Want, je bent natuurlijk niet de enige die meer website bezoekers wil.

Om maandelijks veel websitebezoekers te krijgen moet je hoog scoren in Google. Met hoog bedoel ik minimaal op 1 pagina in Google met zo veel mogelijk zoekwoorden en webpagina’s.

Hoog scoren in Google doe je door SEO optimalisatie technieken toe te passen op je website. Oftewel, je richt je website zo in dat deze goed gevonden wordt in Google door je aan de richtlijnen en regels van Google te houden.

Daarnaast is SEO (Search Engine Optimization) meer een investering voor de lange termijn. Je zal dus niet vanaf dag 1 veel website bezoekers krijgen wanneer je aan de slag gaat met SEO optimalisatie.

Meer over SEO en SEO optimalisatie kun je lezen op mijn SEO pagina’s:
Wat is SEO?
SEO optimalisatie

Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website: Tip 1!

Tip 1 is dus dat je ervoor zorgt dat je website goed vindbaar is in zoekmachines en dan vooral in Google.

Wanneer je website organisch goed gevonden wordt zal dit voor veel maandelijks zoekverkeer zorgen.

SEO optimalisatie uitbesteden?

Nu begrijp ik dat je mogelijk geen of weinig verstand hebt van SEO optimalisatie, of dat je er geen tijd voor hebt. Gelukkig is SEO makkelijker dan je denkt, mits je de juiste kennis of begeleiding en instructies hebt.

Heb je geen verstand van SEO en wil je toch hoger scoren in Google dan kan ik je helpen. Neem vrijblijvend contact op om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

SEO Specialist inhuren

Tip 2: Betaald zoekverkeer naar je website leiden

Heb je voldoende marketingbudget en wil je snel veel traffic op je website krijgen? Dan is paid advertising de methode voor jou. Met paid advertising, online adverteren, kun je structureel veel websitebezoekers krijgen (ook wanneer je een klein marketingbudget hebt).

Ik heb net vertelt over SEO optimalisatie, de gratis variant voor meer website bezoekers, wat meer een investering voor de lange termijn is.

Wil je vandaag nog meer website bezoekers krijgen dan raad ik paid advertising aan. Met paid advertising ga je zeker meer website bezoekers krijgen vanaf het moment dat je er mee begint.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor paid advertising.

Adverteren op Facebook & Instagram

Facebook advertentie voor meer website bezoekers

Adverteren op Facebook & Instagram is erg populair en is zeker aan te raden voor meer website bezoekers. Ook met weinig budget!

Je kan al adverteren op Facebook en Instagram met een budget van €1 per dag. Des te hoger je budget, des te meer website bezoekers je krijgt.

Het is wel aan te raden om je eerst meer te verdiepen in adverteren via Facebook en Instagram voor je er aan begint. Mocht je hier hulp bij nodig hebben kun je altijd contact met mij opnemen.

Een mooi bijkomend voordeel is dat het krijgen van meer websitebezoekers bijdraagt aan een betere SEO score en dus aan meer organisch zoekverkeer.

Win-win dus!

Adverteren met Google Adwords (SEA)

SEA is de betaalde variant van SEO. Met SEA (Search Engine Advertising) kun je goede posities in Google kopen, en dus website bezoekers.

Je hebt de betaalde advertenties vast wel eens voorbij zien komen in Google. Zie foto hieronder.

Meer website bezoekers door Google Adwords
Bovenaan vind je meestal eerst betaalde advertenties, gevolgd door de ‘normale’ zoekresultaten.

Met betaald adverteren in Google kan je ervoor zorgen dat je goed gevonden wordt in Google op zoekwoorden waar je graag op gevonden wil worden.

Ook hier geldt weer, verdiep je eerst meer in de theorie voor je er mee aan de slag gaat. Lees ook meer over het verschil tussen SEO en SEA.

Wil je graag meer bezoekers dan is deze methode erg interessant. Wel raad ik je aan om te overwegen om een Google advertentie specialist in te huren. Eventueel kan ik je ook van dienst zijn. Ik kan winstgevende advertenties voor je maken. Meer weten?

SEA specialist inhuren

Andere methoden en kanalen voor paid advertising zijn:

  • LinkedIn advertising
  • Twitter advertising
  • Online banners
  • Adcrowd (retargeting)
  • En meer!

Is jouw Online marketingstrategie er al klaar voor?

Belangrijke tip! Voor je met paid advertising begint is het wel belangrijk om je website op orde te hebben en een goede online marketing strategie te hanteren.

Hiermee bedoel ik dat de website bezoekers die je gaat krijgen ook daadwerkelijk iets opleveren en niet alleen je website bezoeken.

De zogeheten ‘return of investment’… Focus op conversie optimalisatie en meet je resultaten zodat je je marketingbudget goed besteedt.

Wil je tips voor een goede online marketingstrategie dan raad ik je aan om mijn andere blogs te lezen. Bijvoorbeeld wat is online marketing?

Dit was tip nummer 2 voor; hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website.

Hieronder ga ik verder met mijn laatste tip.

Tip 3 voor meer website bezoekers: content marketing

Content marketing is een brede term. Simpel gezegd komt het er op neer dat je waardevolle content op je website moet plaatsen. En er zijn een aantal vormen van content die bij kunnen dragen aan meer traffic naar je website, deze vind je hieronder.

Blogs schrijven

Een van de beste methoden om een groot aantal bezoekers te trekken naar je website is door een blog toe te voegen aan je website.

En door frequent blogs te posten. Het is wel belangrijk dat je niet zo maar wat blogs gaat schrijven, maar blogs gaat schrijven om te scoren in Google. En daar heb je dus de nodige SEO kennis voor nodig.

Blogs zijn daarnaast voordelig omdat je je kunt positioneren als specialist in jouw vakgebied, door je kennis te delen.

Blogs laten schrijven

Het nadeel is echter dat blogs schrijven een hoop tijd kost en het net zoals bij SEO lang kan duren voordat een blog hoog rankt.

Daarom zijn er veel bedrijven die het bloggen uitbesteden aan freelancers en marketingbureaus. Wil jij ook graag bloggen, maar geen tijd er aan kwijt zijn, dan kan je bij mij terecht.

Voor meer informatie over blogs laten schrijven kun je op de link hieronder klikken.

Blogs laten schrijven

Plaats video’s op je website

Ben jij actief in een branche waar je waardevolle video’s/vlogs kunt delen met je klanten? Dan is ook dit een manier om bezoekers te trekken naar je website.

Plaats de video’s op je website en link vervolgens vanuit sociale media zoals Facebook, Instagram en YouTube naar je website.

Wil je ook scoren in Google met de video, voeg dan SEO tekst toe aan de pagina.

Update je website regelmatig

Google is zo ingesteld dat het altijd waardevolle en relevante content wil tonen. Google wil daarom zien dat jij actief bezig bent met je website, daarmee laat je zien dat je website de moeite waard is om getoond te worden.

Dit is een kleine tip, maar kan bijdragen aan je SEO ranking. Een nieuwe blog of video plaatsen op je website is ook een update.

Goede website teksten

De laatste tip die ik je wil geven is dat je goede professionele website teksten moet plaatsen op je website. Het liefst met SEO in je achterhoofd.

Zorg ervoor dat Google goed weet waar je website over gaat, en je maakt de kans groter op gratis zoekverkeer. Daarnaast zijn goede website teksten en content natuurlijk belangrijk om websitebezoekers te interesseren en overtuigen voor jouw dienst of product.

Vind je dat jouw website wel een update kan gebruiken, neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik schrijf al jaren professionele website teksten voor meerdere bedrijven en kan ook jou helpen.

Professionele website tekstschrijver

Conclusie

Hoe krijg je meer bezoekers op je website? Zoals je hebt gelezen zijn er meerdere methoden om traffic op je website te krijgen. Wil je voor de beste resultaten gaan dan raad ik je aan om alle genoemde punten aan te pakken (hoeft natuurlijk niet allemaal tegelijk).

Hieronder een korte samenvatting:

  1. Optimaliseer je SEO, voor structureel meer website bezoekers (lange termijn)
  2. Paid advertising voor direct veel websitebezoekers (korte termijn)
  3. Content marketing, waardevolle content voor je bezoekers

Dit was mijn blog! Ik hoop dat je nu weet hoe je meer bezoekers op je website krijgt. Mocht je toch nog vragen hebben of wil je mijn hulp inschakelen, neem dan contact op.

Ik kan je helpen om een effectieve online marketingstrategie op te zetten voor structureel meer website bezoekers.

Neem vrijblijvend contact op.

Hulp nodig met marketing
Wil jij meer uit je marketing en betere bedrijfsresultaten behalen? Laat mij je helpen!

1 reactie op “Help, hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top