Voordelen Marketing coaching

5 Voordelen van Marketing Coaching

Waarom marketing coaching? In deze korte blog belicht ik 5 voordelen van Marketing Coaching.

Dus waarom jij een marketing coach in de arm zou moeten nemen en voor wie marketing coaching het meest geschikt is.

Ben je ondernemer en heb je geen verstand van marketing?

Dan is marketing coaching interessant voor jou. Zonder marketing en zonder marketingplan maakt jouw business minder kans van slagen, tenzij je een goede sales aanpak, of je al veel naamsbekendheid hebt.

Dit komt simpelweg omdat je bedrijf, producten of diensten niet vanzelf bekendheid krijgen en klanten niet uit hunzelf bij jou terecht komen. Tel hierbij op dat de concurrentie vaak moordend is.

Om onderscheidend te zijn en naamsbekendheid te krijgen heb je dan een goede marketing aanpak nodig. En dat is waar een marketing coach van pas komt.

In mijn andere blog(s) heb ik het belang van marketing besproken. Lees bijvoorbeeld (straks) mijn wat is marketing blog.

Marketing coaching is aan te raden voor startend ondernemers zonder marketing kennis

Marketing coaching is aan te raden voor startend ondernemers die geen verstand hebben van marketing. En ondernemers die hulp nodig hebben bij het opzetten van een effectieve online marketingstrategie.

Als beginnend ondernemer met weinig ervaring komt er een hoop op je af en moet je veel/alles zelf doen. Dan is het mooi als iemand met ervaring je kan vertellen wat je moet doen en hoe.

Alleen daarom al is een marketing coach of business mentor interessant voor startend ondernemers. Bij voorkeur een marketing coach met verstand van ondernemen.

Natuurlijk kost marketing coaching geld en moet je investeren. Maar, zonder te investeren ga je er sowieso niet komen.

Marketing coaching is aan te raden voor ondernemers zonder marketingstrategie

Marketing coaching is ook aan te raden voor ondernemers die geen verstand hebben van marketing én geen marketingstrategie hebben. Maar, die wel graag vooruit willen en hier budget voor (over) hebben.

Ben jij een ondernemer dan weet je hoeveel energie en tijd dit kost. Dan weet je ook dat je alles zelf moet doen, tenzij je dingen uitbesteedt.

Je moet zelf je administratie bijhouden, belangrijke beslissingen maken, je marketing regelen, sales maken, je website beheren en ga zo maar door…

Het is dan fijn als iemand kan helpen, door werk uit te besteden of met coaching. Meer hierover lees je hieronder bij de voordelen van marketing coaching.

5 voordelen Marketing Coaching

5 voordelen marketing coaching

Heb je een marketing coach, dan heb je (als het goed is) een marketingspecialist in huis gehaald. Dit brengt natuurlijk de nodige voordelen met zich mee.

1. Persoonlijk marketing advies en marketing tips

Een groot voordeel, en het doel van marketing coaching is natuurlijk dat je persoonlijk marketing advies krijgt en nieuwe dingen leert.

Een marketing coach kan precies vertellen waar de valkuilen liggen van je huidige marketingaanpak, wat beter kan en moet en waar kansen liggen.

Alle marketing tips en adviezen gebruik je voor een betere marketing aanpak.

2. Vraagbaak, adviseur en gesprekspartner

Veel ondernemers staan er helemaal alleen voor. Hoe fijn is het dan om een gesprekspartner te hebben om mee te sparren?

Of om iemand te hebben waar je vragen aan kunt stellen over marketing en ondernemen. Voor veel ondernemers is dit erg fijn.

Zelf heb ik ook een business mentor gehad. Mijn ervaring is vooral dat het erg fijn was om met een onafhankelijke partij over je onderneming en aanpak te praten.

Om je een idee te geven staan hieronder enkele agendapunten die je met je coach kunt bespreken en wat je aan een coach kan hebben:

  • Bevestiging of je goed bezig bent
  • Bevestiging of je in de goede richting denkt
  • De mogelijkheid om vragen te stellen
  • Mogelijkheid om belangrijke beslissingen te bespreken
  • Je plan van aanpak bespreken
  • Samen brainstormen
  • Tips verkrijgen
  • En meer

3. Een betere marketing aanpak

Een betere marketing aanpak is natuurlijk een belangrijk voordeel wat niet mag ontbreken. Een marketing coach zal je helpen om een betere marketing aanpak te creëren. 

Wat zijn de doelen die je wil behalen, wanneer wil je je doelen behalen, hoe ga je de doelen behalen, etc.

Je marketing coach zal je helpen bij het maken van een goed marketingplan.

Een mooi bijkomend voordeel is dat je, terwijl je werkt aan een betere marketing aanpak, ook stap voor stap steeds meer leert over marketing.

4. Ontwikkeling marketing kennis

Zoals ik net al heb aangegeven kun je veel leren van een marketing coach. En dat is ook belangrijk.

Als ondernemer ben je nooit uitgeleerd en is het belangrijk om veel kennis te hebben.

Een marketing coach kan jou verstand van marketing bij brengen en je helpen bij SEO, Online Adverteren, E-mailmarketing en veel meer.

5. Je staat er niet alleen voor

Het laatste grote voordeel heb ik ook al eerder aangehaald. Met een marketing coach sta je er niet alleen voor.

Je hoeft niet alle beslissingen alleen te maken, je hoeft niet alle ideeën zelf te verzinnen, je hoeft niet je hele marketingstrategie zelf te bedenken.

Nee, je hebt iemand die met je meedenkt! En dat is waarschijnlijk waardevoller dan je mogelijk nu denkt!

En: is Marketing Coaching wat voor jou?

Het is natuurlijk geen geheim dat ik marketing coaching aanbied. Ik vind het fijn en belangrijk om mensen te helpen. Dit doe ik al jaren als ondernemer als sport- en gezondheid coach en nu ook als marketing coach.

En ik wil/kan jou ook helpen als dat nodig is.

Samen werken we aan een effectieve marketingaanpak, betere bedrijfsresultaten en bespreken we wat het beste is voor jouw bedrijf.

Wil je meer weten over mijn marketing coaching, klik dan op de knop hieronder.

Scroll naar boven