Marketing tips

Op zoek naar de beste marketing tips? Waar moet ik beginnen? Ieder bedrijf is anders, iedere situatie is anders, en iedere ondernemer kan andere tips gebruiken.

Ik kan wel een aantal basis tips geven, maar ben je daar echt mee geholpen? Of kan ik je beter persoonlijk advies geven, je verhaal aanhoren, en antwoord geven op je vragen?

Dat laatste heeft mijn voorkeur. Daarom kan je je gratis aanmelden voor een marketing adviesconsult door op de knop hieronder te klikken.

Mocht je hier niet in geïnteresseerd zijn, lees dan verder voor mijn andere marketing tips!


Beste Marketing tips

Zoals ik al aangaf is het moeilijk om goede marketing tips te geven. Ben je een beginnend ondernemer, heb je een website, doe je aan marketing, of niet. Wil je tips voor adverteren via social media, bloggen of aan de slag met e-mailmarketing? En wat is je doel?

Er zijn zo veel marketingkansen en mogelijkheden. Maar wat is het best voor jouw bedrijf? Daar gaat het om!

Zie hieronder mijn 3 belangrijkste marketing tips, gevolgd door 20 online marketing tips.

Marketing tips - lees marketing blogs

1. Lees mijn Marketing blogs

Ben je echt geïnteresseerd in marketing en wil je meer leren? Lees dan mijn marketing blogs! In mijn blogs behandel ik marketing gerelateerde onderwerpen in begrijpbare taal. Klik hieronder op de knop om naar mijn blog te gaan.

Ga naar blogs
Bestel marketing coaching

2. Bestel Marketing coaching

Je bent op zoek naar marketing tips, daarom ben je op deze pagina terecht gekomen. Wat nou als ik jou ga coachen? En jou wegwijs maak op het gebied van marketing? Dit is de beste tip die ik kan geven. Meer weten? Klik op de knop.

Meer informatie
Marketing tips tijdens gratis adviesconsult

3. Gratis Marketing adviesconsult

Ik wil je gratis marketing tips geven tijdens mijn marketing adviesconsult. Waarom? Omdat ik je dan de beste tips kan geven. Twijfel niet om mijn hulp in te schakelen, ik help je graag verder! Klik op de knop hieronder om je aan te melden.


20 Online marketing tips

Op zoek naar inspiratie voor je online marketingstrategie? Lees dan snel verder.

De belangrijkste marketing tip is misschien wel dat je tegenwoordig als bedrijf goed online vindbaar moet zijn. Een goede website en een online marketingstrategie mogen daarom eigenlijk niet ontbreken.

Maar hoe word je online vindbaar? En hoe behaal je de beste bedrijfsresultaten met je online marketingstrategie?

Lees mijn 20 belangrijke online marketing tips om hier achter te komen. Gebruik alle tips als inspiratie voor je eigen business!

1. Wees goed online vindbaar

Heb je een website, ben je actief op social media en word je goed online gevonden? Ja? Ga door naar de volgende tip.

2. Maak van je website een marketingmachine

Wil je alleen bezoekers? Of wil je bezoekers die actie ondernemen op je website? Maak daarom niet zo maar een website, maak een marketingmachine!

3. Werk met een gratis weggever

Kunnen bezoekers zich aanmelden voor gratis advies, een webinar, een gratis e-book of iets anders? Zeker doen! Zie ook de volgende marketing tip!

4. Bouw marketing funnels

Als mensen zich aanmelden voor je adviesconsult of e-book, worden ze dan ook opgevolgd? Of kom je nooit meer in contact met deze leads?

5. Vergroot je organisch zoekverkeer met SEO optimalisatie

Zorg ervoor dat je goed gevonden wordt in Google zodat je iedere maand veel (nieuwe) gratis website bezoekers krijgt.

6. Ga bloggen, vloggen, maak video’s, noem maar op

Ben jij relevant, interessant en waardevol voor je doelgroep en potentiële klanten? Maak en deel waardevolle content!

7. Werk aan je mailing lijst

Hoe groot is jouw e-maillijst? En doe je überhaupt aan e-mailmarketing? Maak je mailing een belangrijk onderdeel van je marketingstrategie.

8. Maak geautomatiseerde e-mailmarketing funnels

Worden potentiële klanten (leads) opgevolgd met relevante en waardevolle (geautomatiseerde) e-mails?

9. Zorg voor een goed converterende website

Aan duizenden website bezoekers heb je niets, aan duizenden bezoekers die een actie uitvoeren op je website wel (aanmeldingen voor je gratis e-book, sales, etc.)

10. Doe retargeting, bijvoorbeeld via Adcrowd

Wist je dat maar 2% van je bezoekers een aankoop doet op je website? Wat gebeurt er met de andere 98%? Die moet je opvolgen met retargeting!

11. Advertising via Facebook en Instagram

Veel websitebezoekers, meer naamsbekendheid en nieuwe klanten? Begin vandaag nog met adverteren via social media.

12. Maak je eigen online marketingstrategie

Een blauwdruk voor een goede online marketingstrategie kun je vinden in mijn blog. Klik hier: online marketing strategie

13. Zet websitebezoekers aan tot actie

Trigger bezoekers met banners, goede knoppen en call-to-actions om actie te ondernemen op je website.

14. Maak goede landingspagina’s op je website

Heb je een goede promotiecampagne, maar deugt je landingspagina niet? Dan heb je er nog niets aan. Maak daarom goede en vooral effectieve landingspagina’s.

15. Zorg voor een goede checkout op je website

Verlies geen klanten op je betaalpagina met een goede checkout. Klik hier voor een systeem om goede betaalpagina’s te maken.

16. Plaats goede teksten op je website

Zorg voor website teksten die aanspreken, overtuigen en aanzetten tot actie.

17. Maak een mobielvriendelijke website

Google (en ook klanten) hecht(en) steeds meer waarde aan een ‘mobile first’ website. Je website moet er daarom vooral op mobiel goed uit zien.

18. Maak van je klanten fans

Een tevreden klant is goud waard! Stimuleer daarom mond-tot-mond reclame en hou je klanten tevreden. Dit is gratis reclame.

19. Meten = weten (en optimaliseren)

De een-na-laatste online marketing tip! Meet en analyseer je resultaten zodat je gerichte verbeteringen kunt aanbrengen in je website, promotiecampagnes, marketing funnels en e-mail strategieën.

20. Ontwikkel (online) marketing kennis

Lees boeken, volg cursussen en verdiep je in marketing (of schakel mij in als marketing coach).

Klik hier voor een goed online marketing boek


10 Marketing tips voor beginners

Om deze pagina compleet te maken heb ik 10 belangrijke marketing tips voor beginners op een rijtje gezet. De tips hieronder beschrijven de basis van de marketing.

1. Marketing is OVERAL, wees daarom onderscheidend

Overal is reclame. Op internet, langs de snelweg, in je mailbox, en ga zo maar door. Wees daarom creatief. Wat onderscheidt jou van anderen?

2. Weet wie je doelgroep is

Het is belangrijk om goed te weten wie je doelgroep is. Het kiezen van een goede doelgroep zorgt voor duidelijkheid voor jezelf en de manier van communiceren.

3. Leer je doelgroep kennen

Een andere belangrijke marketing tip is je doelgroep leren kennen. Wie is je doelgroep, waar heeft je doelgroep behoefte aan en wat zijn hun problemen. Zoek interactie met je doelgroep en bouw een band op.

4. Het principe van wederkerigheid

Doe iets voor een ander en de ander voelt zich verplicht iets terug te doen. Oftewel, de bereidheid op een uiteindelijke aankoop wordt groter door eerst te geven. Bijvoorbeeld een gratis e-book, proefperiode, of wat dan ook. Dit is een heel belangrijke marketing tip!

5. Vertel een verhaal

Wat is het verhaal van jouw bedrijf, jouw producten, jouw diensten? Vertel ‘de story behind’ waaraan mensen zich kunnen conformeren.

6. Ga op zoek naar wat werkt voor jou

Marketing, je moet het niet groter maken dan het is. Je moet het vooral doen en blijven doen. Wees creatief en wees niet bang om de mist in te gaan. Zoek altijd naar wat werkt voor jou en daar steek de meeste tijd in.

7. Wees consistent

Schieten met losse flodders werkt niet. Wees consistent in de dingen die je doet en die werken voor jou. Waarmee behaal jij het meeste resultaat?

8. Ga op zoek naar herkenningspunten

Wat zijn de valkuilen van je doelgroep en waar lopen ze tegen aan? Ga op zoek naar herkenningspunten zodat er een match ontstaat tussen jou en je doelgroep.

9. People don’t know what they want, untill you show it to them

Onthoud dit goed! Wat je ook verkoopt, de mensen in je doelgroep weten niet dat ze het nodig hebben tot je laat zien hoe goed het is!

10. Lees alle tips op deze pagina

Ook al ben je nog een beginner, alle tips op deze pagina kunnen waardevol zijn voor jou! Lees ook mijn 2 blogs over online marketing.

Wat is online marketing >>>
5 Online marketing tips voor een goede online marketingstrategie >>>

Meld je aan voor gratis marketing tips en advies

Weet je zeker dat je je niet wil aanmelden voor een gratis marketing adviesconsult?

Klik op de foto hierboven om je aan te melden.

© 2021-2022 Jouw Marketingcoach