Beste Marketing tools

Marketing tools zijn er genoeg en kan je gemakkelijk vinden op internet. Het probleem is alleen dat je moet kiezen tussen tal van tools en aanbieders. De vraag is dan welke marketing tool het meest geschikt is voor jouw bedrijf.

Het is belangrijk om een goede keuze te maken, want de keuze die je maakt is vaak definitief en je zit er aan vast.

Daarom heb ik een lijst gemaakt van de marketing tools die ik aanraad, met onder andere: e-mailmarketing software, tools voor je website, social media tools, software voor SEO optimalisatie en meer.

Mocht je vragen hebben neem dan gerust contact op!


Active campaign e-mailmarketing software

ActiveCampaign - E-mailmarketing software

ActiveCampaign is een veelgebruikte e-mail marketing software. Met deze marketing tool kun je e-mailmarketing automatiseren. Deze software biedt alles wat je nodig hebt en is al beschikbaar voor €9 per maand. Je kan ActiveCampaign 2 weken gratis uitproberen.

Plug & pay shop marketing tool

Plug & Pay - Shop integratie en betaalpagina's

Plug & Pay is een eenvoudig te gebruiken shop integratie voor je website. Met deze tool kun je goede betaalpagina's maken en koppelen aan je website. Deze tool is makkelijk te integreren en is ook geschikt voor abonnementen. Je kan Plug & Pay 2 weken gratis uitproberen.

Phoenix website software

Phoenix - Website software om zelf websites te maken

Phoenix website software is een tool om zonder technische kennis een professionele website te maken. Het grote voordeel is dat Phoenix software veel meer biedt dan alleen websites bouwen door hun SEO en conversie tools. Je kan Phoenix software 2 weken gratis uitproberen.

Semrush - SEO marketing tool

SEMRUSH – SEO optimalisatie tool

Semrush is de bekendste SEO optimalisatie- en analyse tool die niet mag ontbreken op mijn marketing tools pagina. Deze tool geeft je alle inzichten die je nodig hebt om je website SEO-technisch te optimaliseren. Bekijk de website voor meer informatie.

Planoly social media tool

Planoly – Social media manager tool

Planoly is een handig tool die werk voor je uit handen neemt. Met Planoly kun je social media berichten plannen en automatisch posten op Instagram, Pinterest, Facebook en Twitter. Planoly heeft een gratis versie en betaalde abonnementsvormen.

Hotjar website analyse tool

Hotjar – Website analyse tool

Hotjar is een van mijn favoriete marketing tools! Hotjar geeft unieke inzichten in hoe bezoekers jouw website gebruiken. Zie waar bezoekers op klikken, bekijk screen recordings, en veel meer! Hotjar heeft ook een gratis versie met veel opties. Zeker de moeite waard!

Mollie online betalen

Mollie – Betaalkoppeling voor je website

Mollie is een betaalintegratie voor je website om online betalingen te kunnen ontvangen. Het systeem van mollie werkt goed en is vrij eenvoudig te integreren. Mollie biedt vrijwel alle betaalmogelijkheden en werkt met voordelige transactie tarieven.

Google analytics logo

Google analytics – Website analyse tool

Google analytics mag niet ontbreken als marketing tool. Google analytics trackt en analyseert al je websiteverkeer. Met deze tool weet je precies hoeveel websitebezoekers je hebt, waar ze vandaan komen en hoe vaak ze terugkeren. Google analytics is gratis.

Trello takenmanager tool

Trello – Overzichtelijke en handige takenmanager tool

Trello is geen marketing tool, maar wil ik wel graag met je delen. Trello is een bord waarmee je overzichtelijk en eenvoudig je taken kunt beheren en verdelen onder je team. Trello kan je gratis gebruiken maar heeft ook betaalde mogelijkheden. Zeker een aanrader!

Neostrada webhosting en domeinen

Neostrada – Website hosting en domeinnamen

Goede en voordelige webhosting vind je bij Neostrada. Neostrada is een webhosting bedrijf met verschillende services en pakketten. Het grote voordeel van Neostrada is hun service met altijd snelle en goede ondersteuning vanuit hun live chat support.

Google search console - SEO analyse tool

Google search console – Zoekmachine analyse tool

Google search console mag ook niet ontbreken als marketing tool. Google search console trackt alle statistieken gerelateerd aan de vindbaarheid van je website in Google. Bijvoorbeeld het aantal kliks naar je website, het aantal vertoningen, goede scorende zoekwoorden, en meer.

Wordpress website maken

Wordpress – Gratis websites bouwen zonder technische kennis

Wordpress geniet niet mijn voorkeur, maar wil je zelf een website maken dan is Wordpress zeker een optie. Je kunt zelf gratis websites maken met behulp van kant-en-klare thema’s. Let wel op dat je een goed thema kiest geoptimaliseerd voor SEO, niet te zwaar en makkelijk in gebruik.

Wordpress thema astra

Wordpress thema Astra

Astra is een goed Wordpress thema welke ik zelf ook gebruik. Astra is een lichtgewicht Wordpress thema, waardoor de snelheid van je website hoog blijft. Zelf gebruik ik Wordpress enkel voor mijn blogs omdat ik Wordpress ideaal vind voor bloggen.

Thunderbird mail software - marketing tool

Thunderbird – Mail software

Thunderbird is geen e-mailmarketing programma, maar een mail software. Thunderbird kun je gebruiken om bedrijfs-e-mails te koppelen. Het voordeel van Thunderbird is dat je oneindig e-mailadressen kunt koppelen en dat het programma gratis is.

Google tag manager - marketing tool

Google Tag Manager

Google Tag manager is een oplossing om gemakkelijk scripts toe te voegen aan je website. Je gebruikt deze tool om stukjes code aan je website toe te voegen, zoals bijvoorbeeld Google Analytics en Facebook pixel. Beheer tags en scripts op 1 plaats met Google Tag manager.

Adobe Spark marketing tool

Adobe Spark - Eenvoudig designen

Adobe Spark is een tool waarmee je eenvoudig de mooiste social media plaatjes kunt maken. Je kunt gebruik maken van templates of je eigen designs creëren. Adobe Spark is niet gratis, maar biedt wel een hoop mogelijkheden.

Pexels stockfoto's

Pexels.com – Gratis stockfoto’s

Geen zin om te betalen voor stockfoto’s? Of heb je snel een rechtenvrije afbeelding nodig? Kijk dan eens op pexels.com. Alle foto’s die je hier kunt vinden zijn gratis voor gebruik. Zeker de moeite waard.

Pixabay - Gratis stockfoto's

Pixabay.com – Gratis stockfoto’s

Een andere website waar je gratis stockfoto’s kunt vinden is pixabay.com. Pixabay biedt wat meer mogelijkheden dan Pexels. Hier vind je naast foto’s onder andere ook vector plaatjes en illustraties. Neem een kijkje zou ik zeggen.

ClickFunnels - Marketing tool

ClickFunnels – Maak Sales Funnels

Eenvoudig sales funnels maken zonder hulp van een ontwikkelaar? Met ClickFunnels maak je eenvoudig landingspagina’s, up-sell pagina’s, bedankt pagina’s en richt je een funnel in hoe jij dat wilt voor meer leads en klanten.

Linkpizza - Influencer marketing

Linkpizza – Vind Influencers

Influencers inzetten om jouw bedrijf te promoten? Kijk dan eens op Linkpizza. Linkpizza brengt adverteerders (ondernemers) en influencers bij elkaar. Vergroot jouw bereik met behulp van de influencers van Linkpizza.

Buffer - Social media marketing tool

Buffer – Social media tool

Met Buffer beheer je al je social media kanalen op één plek. Publiceer content, plan content en analyseer je content. Allemaal vanaf één centrale plek. Heel handig! Buffer heeft een gratis versie en een voordelige premium variant.

Crello - Marketing tool

Crello – Maak je eigen e-books

Crello is een tool waarmee je onder andere eigen e-books kunt maken. Je kunt kiezen uit een van de vele designs of je eigen design maken. Dit is een handige tool, maar denk ik niet de beste tool om een e-book te maken…

Whereby - Online video calls

Whereby – Online videobellen

Heb jij ook altijd problemen met het opzetten van Online meetings? Een handige oplossing is Whereby. Met deze tool heb je een vaste link en een vaste room. Geen gedoe meer met meetings inplannen voor jou en je klanten.


Wat zijn marketing tools?

Marketing tools zijn software oplossingen voor ondernemers. Er zijn honderden verschillende marketing tools met allemaal een andere oplossing.

Marketing services spelen in op behoeften, uitdagingen en problemen van ondernemers. Marketing tools maken bedrijfsvoering makkelijker door oplossingen te bieden voor de problemen waar ondernemers tegenaan lopen.

En dat is een groot voordeel! Een ander groot voordeel van marketing tools is dat ze automatisering mogelijk maken.

Kort samengevat bieden marketing tools uitkomst voor problemen waar bedrijven tegenaan lopen en kunnen marketing tools een bijdrage leveren aan het succes van je bedrijf.

Online marketing tools

Automatiseren is een belangrijk onderdeel van online marketing, mits je efficiënt te werk wil gaan. Er zijn veel online marketing tools die het mogelijk maken om processen te automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan e-mail marketing software, of een social media management tool.

Deze tools zorgen ervoor dat je uiteindelijk tijd kunt besparen en efficiënter kunt werken.

Er zijn veel verschillende online marketing tools. Sommige tools zijn essentieel en heb je echt nodig, sommige zijn een mooie aanvulling om bijvoorbeeld efficiënter te kunnen werken of meer omzet te draaien.

Op deze pagina staan goede en functionele online marketing tools die jouw bedrijf vooruit kunnen helpen.

Beste marketing tools

Ik heb de beste marketing tools voor je op een rijtje gezet. De meeste tools die je op deze pagina kunt vinden gebruik ik zelf ook en bieden veel toegevoegde waarde voor mijn bedrijven.

Daarom deel ik ze met jou! Mocht je vragen hebben over een bepaalde tool neem dan gerust contact op. Ik help je graag verder!


Meld je gratis aan voor een Marketing Adviesconsult!

Wil je weten wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Meld je dan gratis aan voor een marketing adviesconsult. Tijdens ons gesprek van 30 minuten geef ik je eerlijk marketing advies.

Ieder bedrijf is anders, iedere situatie is anders, en iedere ondernemer kan tips gebruiken. Laten we daarom bespreken wat het best werkt voor jouw bedrijf.

Klik op de link hieronder om je aan te melden voor een gratis marketing adviesconsult.

Ik wil meer uit mijn marketing halen >>>
© 2021-2022 Jouw Marketingcoach