8 handige marketing tools

8 handige Marketing Tools voor jouw bedrijf

Zoals je weet zijn er op internet honderden verschillende handige marketing tools te vinden. Van SEO-tools en e-mailmarketing tools, tot websitesoftware en data-analyse software.

In dit artikel deel ik 8 handige marketing tools, waarvan ik de meeste zelf gebruik of heb gebruikt. Eerst leg ik kort uit wat een marketing tool is.

Wat is een Marketing tool?

Iedere marketing tool is een software oplossing voor een probleem of ondersteund een bedrijfsproces en maakt ondernemen makkelijker en efficiënter. 

Marketing tools spelen in op behoeften, uitdagingen en problemen van ondernemers. In totaal zijn er honderden verschillende marketing tools met allemaal een andere oplossing.

Kort samengevat bieden marketing tools uitkomst voor problemen waar bedrijven tegenaan lopen en kunnen marketing tools bijdrage leveren aan het succes van je bedrijf.

Marketing tools zijn software oplossingen voor ondernemers en bedrijven.

8 Goede Marketing tools

Goede Marketing tools voor jouw bedrijf

Dan hieronder mijn lijst van 8 goede, handige marketing tools. Doe er je voordeel mee.

 • ActiveCampaign – E-mailmarketing software
  ActiveCampaign is een veelgebruikte e-mailmarketing software. Met ActiveCampaign kun je e-mail marketing automatiseren en inrichten hoe je zelf wil. Ik gebruik ActiveCampaign zelf ook.

  Deze software biedt alles wat je nodig hebt en is al beschikbaar vanaf ongeveer €9 per maand (zij het de lite versie). Je kan ActiveCampaign 2 weken gratis uitproberen.

  Meer weten over ActiveCampaign? Klik dan op de link hieronder

  ActiveCampaign e-mailmarketing software
 • Hotjar – Website analyse tool
  Hotjar is een van mijn favoriete marketing tools en is grotendeels gratis te gebruiken!

  Hotjar geeft unieke inzichten in hoe bezoekers jouw website gebruiken door handige schermfilmpjes. In de filmpjes kun je zien waar bezoekers op klikken, naartoe navigeren, of hoe snel ze je website verlaten, haha.

  Daarbij heeft Hotjar nog een aantal andere handige functies.

  Hotjar heeft dus ook een gratis versie met veel opties. Zeker het proberen waard! Klik op de link hieronder voor meer informatie.

  Hotjar analyse tool
 • Google Analytics – Website analyse tool
  Google Analytics mag niet ontbreken in deze lijst. Google Analytics trackt en analyseert je websiteverkeer met als resultaat dat je precies weet hoeveel websitebezoekers je hebt, waar ze vandaan komen en hoe vaak ze terugkeren.

  Daarnaast biedt Google Analytics nog veel meer mogelijkheden, en dat allemaal gratis. Klik op de link hieronder om Google Analytics te gebruiken.

  Google Analytics
 • Google Search Console – Zoekmachine analyse tool
  Een andere gratis tool van Google waar je ook gebruik van kan maken, is Google Search Console. Google Search Console is een SEO-tool waar je precies kunt zien hoe goed je website presteert in Google’s zoekmachine.

  Google Search Console trackt alle statistieken gerelateerd aan de vindbaarheid van je website in Google. Bijvoorbeeld het aantal kliks naar je website, het aantal vertoningen in de zoekmachine, goed scorende zoekwoorden, en meer.

  Ben jij bezig met SEO optimalisatie en online vindbaarheid, dan raad ik je aan om gebruik te maken van deze gratis tool.

  Google Search Console
 • SEMRUSH – SEO optimalisatie tool
  Semrush is ook een SEO-tool, welke vele malen uitgebreider is dan Google Search Console. Semrush is denk ik ook de bekendste SEO optimalisatie- en analyse tool.

  Het nadeel van Semrush is de prijs. Het kost aardig wat geld om gebruik te maken van deze tool. Wel krijg je hiermee alle inzichten die je nodig hebt om je website SEO-proef te maken! Bekijk de website voor meer informatie.

  Semrush

  Heb je geen budget voor deze tool?
  Probeer dan Ubersuggest. Ubersuggest is gedeeltelijk gratis te gebruiken, de gratis mogelijkheden worden helaas wel steeds beperkter.
 • ClickFunnels – Maak zelf marketing funnels
  Maak eenvoudig zelf landingspagina’s, salespagina’s en upsell pagina’s met ClickFunnels. Wil je het heft in handen nemen wat web-development betreft, dan biedt ClickFunnels uitkomst.

  Geen ontwikkelaar meer nodig, met ClickFunnels kun je het hele proces zelf in elkaar klikken. Bezoek de website voor meer informatie.

  ClickFunnels
 • Buffer – Social media tool en planner
  Vind je het vervelend om telkens zelf nieuwe berichten te plaatsen op Facebook en Instagram? Met Buffer beheer je al je social media kanalen op een plaats en kun je content inplannen zodat deze op de gewenste datum en tijd automatisch wordt gepubliceerd.

  Daarnaast biedt Buffer verschillende analyse-mogelijkheden. Erg handig!

  Zelf ben ik voorstander van het vooruitplannen van content, dit ontzorgt je en zorgt ervoor dat je beter geautomatiseerd kunt werken. Daarom raad ik je deze tool aan.

  Meet weten? Klik op de link hieronder.

  Buffer
 • Plug & Pay – Shopintegratie en betaalpagina’s
  Ik sluit deze blog af met de laatste marketing tool, waar ik ook gebruik van maak: Plug & Pay.

  Plug & Pay is een Nederlandse shop-oplossing om online producten te verkopen en goede betaalpagina’s te maken.

  Ik was jarenlang op zoek naar een handige en vooral eenvoudige ‘shop-tool’ voor mijn website. Na gebruik te hebben gemaakt van verschillende software-oplossingen, was Plug & Pay de enige juiste voor mij.

  Plug & Pay is een eenvoudig te gebruiken shopintegratie voor je website. Met deze tool kun je goede betaalpagina’s maken en koppelen aan je website. Ook kun je upsell-modules maken en kassakoopjes toevoegen voor een optimale salesfunnel.

  Deze tool is makkelijk te integreren en is ook geschikt om abonnementen aan te bieden. Je kan Plug & Pay 2 weken gratis uitproberen.

  Plug & Pay

Meer Marketing tools?

Meer marketingtools

Benieuwd naar meer handige marketing tools? Bezoek dan ook de andere marketingtools pagina op mijn website. Hier vind je meerdere marketing tools en ook andere handige tools voor ondernemers.

Klik op de link hieronder om de pagina te bezoeken.

Marketing tools

Marketing uitbesteden?

Hulp nodig met Marketing? Laat mij je helpen. Meer klanten? Meer leads? Meer bezoekers op je website? Een beter converterende website? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Ik zorg ervoor dat we jouw marketingdoelen bereiken.

Hulp nodig met marketing
Wil jij meer uit je marketing halen en betere bedrijfsresultaten Laat mij je helpen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top