Pakkende teksten voor je website

Hoe schrijf je pakkende teksten voor je website? 11 belangrijke tips!

Pakkende teksten schrijven voor je website. Niet iedereen is er goed in, maar het is wel erg belangrijk. Sommige mensen schrijven teksten alsof het niets is, anderen doen uren over een paar zinnen.

Welke van de twee ben jij? Haha.

Even zonder gekkigheid. In deze blog deel ik 11 belangrijke tips voor pakkende teksten op je website. Ook vertel ik waarom goede teksten belangrijk zijn.

Goede teksten schrijven is een kunst, maar ook jij kan het.

Goede teksten schrijven

Goede teksten schrijven

Goede website teksten schrijven (copywriting) is lastig.

Ook is het moeilijk om te bepalen wanneer een tekst nou echt goed is. Daar kom je eigenlijk pas achter wanneer je pagina online staat en je het resultaat ervan ziet.

Hieronder staan al mijn belangrijke tips voor pakkende teksten op je website. Bij het opstellen van mijn tips heb ik rekening gehouden met twee belangrijke factoren: een goede opmaak van je pagina en marketingtechnieken.

De tips die ik geef kun je onder andere inzetten voor een goede landingspagina en salespagina.

 • Tip 1: Alle tekst moet toegevoegde waarde hebben
  Mensen leven tegenwoordig steeds meer in haast. Alles moet snel en mensen hebben weinig zin om te lezen. Daarom mag je geen woorden verspillen en moet alle tekst op de pagina een reden hebben om er te staan en waarde hebben.
 • Tip 2: Maak direct duidelijk waar je pagina over gaat
  Zoals je bij tip 1 hebt gelezen heb je geen tijd te verliezen. Daarom moet je snel duidelijk maken waar de pagina over gaat en wat je te bieden hebt. Dit doe je bovenaan de pagina in de header.

  Zorg voor een duidelijke titel met een pakkende tekst eronder. Vergeet ook de call-to-action niet (bijvoorbeeld een knop).

  Het moet dus in 1 oogopslag duidelijk zijn waar de pagina over gaat. Zie voorbeeld hieronder.
Professionele website teksten laten schrijven
 • Tip 3: Schrijf een sterke eerste alinea (na de titel) 
  Schrijf daarom ook een sterke eerste alinea onder de titel. Hier bepaalt de lezer of het artikel interessant is of niet. Vertel wat lezers kunnen verwachten wanneer ze verder lezen en wek interesse!
 • Tip 4: Voeg duidelijke koppen toe
  Steeds meer mensen scannen een website eerst voor ze de tekst gaan lezen. Zo achterhalen ze of ze op de juiste pagina terecht zijn gekomen. Hier moet je op inspelen door duidelijke koppen toe te voegen die de inhoud van de pagina dekken.

  Probeer de aandacht van de bezoeker te trekken!
 • Tip 5: Gebruik geen moeilijke woorden
  Alle teksten op je website moeten voor iedereen makkelijk te begrijpen zijn. Gebruik korte zinnen en geen moeilijke woorden. Eenvoud is het best in dit geval.
 • Tip 6: Geef je pagina een doel
  Wat is het doel van de pagina? Is dat verkopen? Een aanmelding voor een gratis e-book? Of heb je een ander doel?

  Geef je pagina altijd een doel en zorg er vervolgens voor dat de inhoud van de pagina is ingericht op het bereiken van dat doel. Dus ook de teksten.
 • Tip 7: Schrijf naar de lezer toe
  De lezer is alleen geïnteresseerd in wat het oplevert voor hem of haar. Niet in hoe goed jij wel niet bent. Dit mag je ook vermelden, maar schrijf vooral over het leven na het gebruiken van jouw dienst of product.

  Wat bied je aan, welk probleem los je op en hoe maak je het leven van een klant beter? Wat zijn de voordelen die klanten ervaren? Schrijf hier over.
 • Tip 8: Los een probleem op
  Een probleem oplossen is belangrijk. Welk probleem van de klant los jij op? Schrijf ook hoe je het probleem oplost.

  Jij bent degene die het probleem van de klant oplost. Het probleem is de reden waarom de klant bij jou terecht komt.

  Houdt goed rekening met wat de klant wil of nodig heeft.
 • Tip 9: Creëer herkenning
  Het is belangrijk dat potentiële klanten zich kunnen conformeren aan jou. Hiermee bedoel ik dat ze zich kunnen herkennen in wat jij zegt.

  Je zoekt als het waren naar raakvlakken tussen jou en de bezoeker. Ik geef een voorbeeld.

  Stel jij verkoopt een voedingsschema met 150 gezonde recepten. Dan kun je bijvoorbeeld op de volgende manier herkenning creëren:

  Vind jij gezond eten ook zo moeilijk?
  Weet jij ook nooit wat je moet eten?

  Koop dan een voedingsschema met 150 gezonde recepten…!
 • Tip 10: Schrijf korte zinnen en gebruik niet meer dan 2/3 zinnen per alinea
  Om je pagina goed leesbaar te maken schrijf je korte zinnen en maak je alinea’s niet te groot. Korte zinnen en alinea’s zorgen ervoor dat de tekst 711% makkelijker is om te lezen en te begrijpen (wordt gesuggereerd).
 • Tip 11: Zet bezoekers aan tot actie
  Aan alleen websitebezoekers heb je niets. Zoals je eerder hebt gelezen is het belangrijk om je pagina een doel te geven. Geef bezoekers ook een zetje in de goede richting. Stimuleer ze bijvoorbeeld nadrukkelijk om zich aan te melden voor jouw e-book.

  Dit doe je onder andere door duidelijke knoppen (call-to-actions) aan je pagina toe te voegen. Richt de volledige pagina in op dit doel. Je noemt dit ook wel conversie optimalisatie.
 • BONUS TIP: Houdt rekening met SEO
  Wil je het helemaal goed doen? Schrijf je teksten dan ook met SEO in je achterhoofd. SEO, Search Engine Optimization, is het inrichten van je website om beter gevonden te worden in Google.

  Wil je hier meer over weten bezoek dan een van onderstaande pagina’s:

  Wat is SEO?
  SEO Zoekwoorden onderzoek

Let op!
Denk wel goed na over het doel van de pagina die je gaat maken en neem niet alle tips klakkeloos over. Is dat bijvoorbeeld informeren? Of juist converteren? (bijvoorbeeld een verkoop)

Pas de tekst altijd aan op het doel dat je met de pagina wil bereiken.

Waarom zijn goede website teksten belangrijk?

Goede website teksten schrijven

Goede website teksten zijn ontzettend belangrijk! Goede teksten kunnen bijdragen aan hogere conversie, meer sales, trekken de aandacht, kunnen lezers overtuigen, en ga zo maar door.

Het is vooral belangrijk om je teksten te schrijven op basis van je doel. Als verkopen het doel is moet je niet eindeloos informeren. Juist dan moet je to-the-point komen.

Naast goede website teksten is het vooral belangrijk dat het geheel van je pagina goed in elkaar steekt. Dus goede teksten, mooie afbeeldingen, een filmpje, goede knoppen, een goede header, enzovoorts.

Zorg ervoor dat jouw pagina klopt.

Ik heb nog een belangrijke tip voor je. Analyseer je pagina met Hotjar. Hotjar is een tool waarmee je precies kunt zien wat bezoekers doen op jouw website d.m.v. een screen recording.

Klik op de link hieronder voor meer informatie over Hotjar en andere handige Marketing tools.

Marketing tools

Website tekstschrijver nodig?

Wil je het gelijk goed doen? Schakel dan mijn hulp in. Ik zorg voor pakkende teksten op je website. Ik schrijf alle jaren teksten voor websites in verschillende branches. Laat mij je helpen!

Wat voor tekst heb jij nodig? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Freelance tekstschrijver inhuren

Laat teksten schrijven, die het waard zijn om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top