seo-tekstschrijver-inhuren

SEO Tekstschrijver inhuren? 8 Redenen waarom!

Ben je van plan om een SEO tekstschrijver in te huren? Lees dan eerst dit blog. Hier lees je alles over SEO teksten schrijven, wat SEO teksten opleveren, wat een SEO tekstschrijver precies doet en waarom het aan te raden is om een SEO Copywriter in te huren.

In slechts vijf minuten heb je alles gelezen wat je moet weten.

Wat is SEO copywriting?

SEO Copywriting, ook SEO teksten schrijven, is een specifieke vorm van schrijven (copywriting) die is ontworpen om zowel lezers als zoekmachines tevreden te stellen.

Het is een strategische aanpak van het schrijven van webteksten met als doel het verbeteren van de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website, wat resulteert in een betere online vindbaarheid in zoekresultaten.

SEO-copywriters combineren creativiteit met technische SEO-vaardigheden om content te produceren die zowel informatief en boeiend is voor gebruikers als geoptimaliseerd is voor zoekmachines.

Hier zijn enkele belangrijke aspecten van SEO-copywriting:

 • Zoekwoordenonderzoek: het begint met het uitvoeren van grondig zoekwoordenonderzoek om te begrijpen welke zoektermen en zinnen relevant zijn voor het onderwerp of de branche van de website. Deze trefwoorden worden vervolgens strategisch in de content geïntegreerd.

 • Relevante en waardevolle content: SEO-copywriters streven ernaar om waardevolle, informatieve en boeiende teksten te schrijven. De focus ligt op het aanbieden van zoveel mogelijk waarde aan de lezer.

 • Zoekwoordenoptimalisatie: SEO tekstschrijvers implementeren zoekwoorden zorgvuldig in de titels, subkoppen en de hoofdtekst van de content, maar op een natuurlijke en niet-opdringerige manier. Het doel is om zoekmachines te helpen begrijpen waar de inhoud over gaat, zonder te overdrijven.

 • Leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid: SEO-teksten moeten gemakkelijk te lezen en te begrijpen zijn voor de doelgroep. Daarom gebruiken SEO tekstschrijvers duidelijke en simpele taal, korte alinea’s en relevante afbeeldingen.

 • Interne en externe links: het opnemen van interne links naar andere relevante pagina’s op dezelfde website en externe links naar betrouwbare bronnen kan de waarde van de inhoud vergroten en de gebruikerservaring verbeteren. Dit is ook een belangrijke taak bij SEO copywriting.

 • Optimalisatie van metagegevens: het schrijven van pakkende en relevante metatitels en metabeschrijvingen die zoekmachines en gebruikers aanspreken.

 • Mobiele vriendelijkheid: SEO-copywriters zorgen er ook voor dat de content goed wordt weergegeven op mobiele apparaten, aangezien mobiel zoeken steeds belangrijker wordt.
Het doel van SEO copywriting is om zowel zoekmachines als gebruikers tevreden te stellen. Door hoogwaardige, relevante en geoptimaliseerde content te produceren, kan een website hoger worden gerangschikt in zoekresultaten, meer organisch verkeer aantrekken en uiteindelijk meer conversies genereren. Het is een cruciaal onderdeel van een effectieve online marketingstrategie.

Waarom SEO teksten laten schrijven?

Het laten schrijven van SEO-teksten heeft verschillende voordelen en is een waardevolle investering voor bedrijven en websites. Hieronder staan 8 redenen waarom SEO interessant is en waarom het verstandig kan zijn om SEO-teksten te laten schrijven:

 1. Verbeterde zichtbaarheid in zoekmachines: SEO-teksten zijn geoptimaliseerd voor specifieke zoekwoorden en zoekzinnen die relevant zijn voor jouw bedrijf of niche. Hierdoor kunnen je webpagina’s hoger worden gerangschikt in zoekresultaten, wat resulteert in meer organisch verkeer.

 2. Doelgericht verkeer: door SEO-teksten te laten schrijven, kun je je richten op specifieke zoekwoorden die relevant zijn voor je doelgroep. Dit betekent dat het verkeer dat naar je site komt, waarschijnlijk geïnteresseerd is in wat je te bieden hebt, wat de kans op conversies vergroot.

 3. Betere gebruikerservaring: goed geschreven SEO-teksten bevatten waardevolle informatie en zijn gemakkelijk te begrijpen. Dit verbetert de algehele gebruikerservaring en kan lezers aanmoedigen om langer op je site te blijven en meer pagina’s te verkennen.

 4. Autoriteit en geloofwaardigheid: kwalitatieve SEO-teksten kunnen je positioneren als een autoriteit binnen je branche. Dit kan het vertrouwen van bezoekers vergroten en hen aanmoedigen om met je bedrijf in zee te gaan.

 5. Tijdsbesparing: het schrijven van effectieve en kwalitatieve SEO-teksten kost tijd, onderzoek en expertise. Door dit werk uit te besteden aan professionele copywriters, kun je je concentreren op andere aspecten van je bedrijf.

 6. Voortdurende optimalisatie: SEO is geen eenmalige taak, maar een voortdurend proces. Professionele SEO-schrijvers kunnen regelmatig nieuwe content produceren en bestaande content optimaliseren om de zichtbaarheid van je site in zoekmachines te behouden en te verbeteren.

 7. Concurrentievoordeel: als jouw concurrenten investeren in SEO-teksten en jij niet, loop je het risico om achter te blijven. Door te investeren in professionele en kwalitatieve SEO-teksten kun je een concurrentievoordeel behalen en de concurrentie voorblijven.

 8. Meetbare resultaten: het succes van SEO-teksten kan worden gemeten aan de hand van statistieken zoals zoekrangschikkingen, verkeersvolumes en conversieratio’s, wat het gemakkelijker maakt om de return on investment (ROI) te beoordelen.
Kortom, het laten schrijven van SEO-teksten is een strategische beslissing die kan bijdragen aan het vergroten van de online zichtbaarheid, het aantrekken van relevante bezoekers en het stimuleren van je conversie. Wanneer je samenwerkt met ervaren SEO tekstschrijvers vergroot je de kans op succes en het behalen van de beste resultaten.

Wat doet een SEO tekstschrijver?

Een SEO tekstschrijver is gespecialiseerd in het schrijven van webinhoud die is geoptimaliseerd voor zoekmachines (SEO staat voor Search Engine Optimization). De rol van een SEO-tekstschrijver omvat verschillende taken en verantwoordelijkheden, met als doel het verbeteren van de online zichtbaarheid van een website en het aantrekken van meer organisch verkeer.

Hier zijn de belangrijkste taken en functies van een SEO-tekstschrijver:

 • Zoekwoordenonderzoek: een van de eerste stappen die een SEO-tekstschrijver neemt, is zoekwoorden onderzoek. Dit houdt in dat ze relevante zoekwoorden en zoekzinnen identificeren die gebruikers in zoekmachines invoeren om informatie over een specifiek onderwerp te vinden.

 • SEO teksten schrijven: een SEO-tekstschrijver verwerkt de gevonden zoekwoorden op een natuurlijke en relevante manier in de tekst. De soort tekst kan variëren van blogs en artikelen tot productbeschrijvingen en landingspagina’s.

 • On-page SEO optimalisatie: SEO tekstschrijvers zijn verantwoordelijk voor on-page SEO optimalisatie, wat inhoudt dat ze de inhoud structureren met behulp van relevante koppen (H1, H2, H3, enz.), meta-tags en metabeschrijvingen. Ze zorgen er ook voor dat de pagina’s gebruiksvriendelijk zijn en goed leesbaar voor zowel gebruikers als zoekmachines.

 • Linkbuilding: SEO-tekstschrijvers kunnen bijdragen aan linkbuilding door interne links naar andere relevante pagina’s op dezelfde website op te nemen en door het creëren van content die van nature externe links aantrekt.

 • Analyseren en optimalisatie van bestaande pagina’s en teksten: naast het schrijven van nieuwe content, kunnen SEO-tekstschrijvers ook bestaande inhoud herzien en optimaliseren om ervoor te zorgen dat het up-to-date is en beter presteert in de zoekresultaten.

 • Monitoring en rapportage: SEO-tekstschrijvers kunnen betrokken zijn bij het monitoren van de prestaties van de inhoud, zoals het bijhouden van zoekrangschikkingen, organisch verkeer en conversies. Ze rapporteren over deze prestaties en stellen aanpassingen voor om de resultaten te verbeteren.

 • Blijven leren en aanpassen: Aangezien SEO een voortdurend evoluerend vakgebied is, moeten SEO-tekstschrijvers op de hoogte blijven van de nieuwste trends, algoritme-updates en best practices om effectieve SEO-teksten te blijven produceren.

Het uiteindelijke doel van een SEO-tekstschrijver is om inhoud te creëren die zowel zoekmachines aanspreekt als waardevol is voor de doelgroep. Door deze twee aspecten in evenwicht te brengen, kunnen ze bijdragen aan een verbeterde online zichtbaarheid en het aantrekken van gericht organisch verkeer naar een website.

Kosten SEO teksten laten schrijven

De kosten voor het laten schrijven van SEO-teksten kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de teksten, de complexiteit van het onderwerp, de ervaring van de tekstschrijver en de omvang van het project.

Hier zijn enkele belangrijke overwegingen met betrekking tot de kosten:

 • Kwaliteit van de tekstschrijver
 • Complexiteit van het onderwerp
 • De lengte van de tekst
 • Het aantal teksten
 • Spoedopdrachten
 • Kwaliteitsgaranties

Marketingbureau versus freelance SEO tekstschrijver

Het inhuren van een individuele freelance tekstschrijver is meestal goedkoper dan werken met een marketingbureau. Ik ben ook een freelance copywriter en heb veel verstand van SEO (en marketing in zijn geheel). Deze factoren combineer ik om de beste content te maken en te scoren in Google.

Mocht je besluiten om SEO uit te besteden en professionele SEO teksten te laten schrijven, dan kan ik je zeker goed van dienst zijn. Lees hieronder verder als je mijn hulp wil inschakelen.

SEO teksten laten schrijven?

Hulp nodig met marketing

Is jouw SEO niet op orde, maar wil je wel beter scoren in Google en eventueel andere zoekmachines? Dan kan ik je hierbij helpen. Ik ben een copywriter met verstand van SEO en marketing.

Ik schrijf al jaren vrijwel alle soorten (SEO) teksten. Van SEO webteksten en blogs, tot effectieve landingspagina’s en productbeschrijvingen. Volledig afgestemd op de wensen van het bedrijf.

Klik op een van de knoppen hieronder voor meer informatie (links openen in een nieuw tabblad).

Scroll naar boven