E-mail marketing software review

E-mail Marketing software | Review ActiveCampaign

In dit artikel doe ik iets heel anders, namelijk een e-mail marketing software review. En wel van ActiveCampaign’s e-mail marketing software.

Jarenlang was ik op zoek naar het e-mail marketing programma dat het best bij mij past. Door de jaren heen heb ik onder andere gebruik gemaakt Mailchimp en het Nederlandse Autorespond, een all-in-1 platform.

Uiteindelijk ben ik geëindigd met ActiveCampaign, waar ik vandaag de dag mee werk en wat naar mijn mening de fijnste e-mail marketing software is.

Waarom, dat kun je hieronder lezen. In deze blog vertel ik over mijn ervaringen met ActiveCampaign.

E-mail marketing software review: wat is ActiveCampaign?

Active campaign

ActiveCampaign is naast Mailchimp de meest bekende e-mail marketing software. ActiveCampaign telt in totaal 120.000+ members, althans volgens hun website.

ActiveCampaign is een heel uitgebreide e-mail marketing software, met veel mogelijkheden.

Naast dat het programma geschikt is voor e-mailmarketing, biedt de tool mogelijkheden om je hele customer journey te optimaliseren.

Zo kun je landingspagina’s maken, contactformulieren en pop-ups maken, sms marketing, en bevat de software ook ‘slimme’ functies voor nog betere prestaties.

Hier ga ik verder niet op in. In dit artikel ga ik enkel in op de e-mailmarketing functionaliteiten.

Mogelijkheden en voordelen ActiveCampaign

Als ik puur kijk naar de e-mailmarketing mogelijkheden van ActiveCampaign, dan ben ik razend enthousiast.

Geautomatiseerde e-mailmarketing funnels

Het was mijn doel om automated e-mailmarketing op te zetten met geautomatiseerde e-mail funnels.

ActiveCampaign biedt alle mogelijkheden om dit te realiseren, en meer.

Met ActiveCampaign kun je onbeperkt e-mail funnels maken, met oneindige flows en instellingen. En alles is heel overzichtelijk.

Een geautomatiseerde e-mail funnel wil zeggen, automatisch e-mails versturen. Hieronder een voorbeeld:

Stel iemand meldt zich aan om een gratis e-book te downloaden via je website, en geeft hierbij aan mails te willen ontvangen. Wanneer je deze actie koppelt aan een e-mail marketing systeem, kun je automatisch opvolgende e-mails sturen naar je leads.

– Geautomatiseerde e-mailmarketing, e-mail marketing software review

En dat is mogelijk met ActiveCampaign. Daarbij kun je alle e-mail statistieken inzien, zodat je je flows kunt optimaliseren.

Heel handig, al kan dit natuurlijk ook met andere e-mail software.

Email marketing software active campagin

Pop-up integraties met formulieren

Een heel sterke functie van ActiveCampaign is de mogelijkheid om zelf pop-ups en formulieren op maat te maken. Zie foto hieronder.

Voorbeeld pop-up integratie


Deze pop-ups kun je heel eenvoudig toevoegen aan je website en instellen hoe je zelf wil.

Het grote voordeel is dat mensen die zich aanmelden direct toegevoegd kunnen worden aan een lijst in ActiveCampaign en aan je automatische e-mail opvolgstrategie!

Het enige nadeel is dat je wel over het plus abonnement moet beschikken, de mogelijkheden van het lite abonnement zijn helaas beperkt.

Je nieuwsbrief versturen

Natuurlijk kun je ook ‘gewone’ mails verzenden en inplannen. ActiveCampaign beschikt over tal van e-mail templates waar je zo mee aan de slag kunt.

Het verzenden van je nieuwsbrief is erg gemakkelijk, gewoon zoals het zou moeten werken.

Een voordeel is natuurlijk dat je je mailing kunt inplannen, bijvoorbeeld voor een maand.

Meer lezen over de potentie en voordelen van e-mailmarketing voor jouw bedrijf? Klik dan op de link: potentie e-mailmarketing

Is e-mailmarketing software ingewikkeld?

Ja! Of beter gezegd, je moet je verdiepen in e-mail marketing software. Wil je in 1 dag e-mail marketing opzetten, dan kun je beter niet beginnen.

E-mailmarketing kost tijd, en je moet de software leren kennen. Zo ook ActiveCampaign. Dit vind ik erg belangrijk om te benadrukken in deze e-mail marketing software review.

Aan het begin was het voor mij ook zoeken en uitproberen, ondanks dat ik al bekend was met andere e-mail marketing software.

Het grote voordeel bij ActiveCampaign is dat ze je in contact brengen met een persoonlijk adviseur waar je al je vragen aan kunt stellen en die zelfs met je belt als je dat wilt.

Neem daarom de tijd om de e-mail marketing software te leren kennen. Want, wanneer je het eenmaal goed hebt opgezet werkt e-mailmarketing ontzettend goed en is het een waardevolle marketing tool.

Dus het is zeker je tijd waard!

Wat is de beste e-mail marketing software?

Als je mij vraagt wat de beste e-mail marketing software is, dan zeg ik ActiveCampaign, gebaseerd op mijn ervaringen. ActiveCampaign doet gewoon wat het moet doen, en wanneer je bekend bent met de software werkt alles heel soepel.

Een voordeel van ActiveCampaign is dat je de lite versie van de software al kunt gebruiken vanaf 9 dollar per maand.

De lite versie geeft je de mogelijkheid om je nieuwsbrief te verzenden, geautomatiseerd e-mails te sturen en een e-mailbestand te bouwen, maar kent wel beperkingen. 

Het grote verschil met de plus versie is de mogelijkheid om pop-up integraties te maken. Mocht je dit willen en genoeg te besteden hebben kun je daarom beter voor de plus versie gaan.

Daarnaast biedt de plus versie wat meer mogelijkheden.

Probeer ActiveCampaign 2 weken gratis!

Gratis proefperiode email marketing

Dit was mijn e-mail marketing software review. Wil je graag eens zien hoe zo’n e-mailmarketing software eruit ziet en ervaren hoe het werkt, dan kun je een 2 weken proefperiode aanvragen. Dit is kosteloos en vrijblijvend.

Ik raad je aan eerst de proefperiode te doen voor je tot een bestelling over gaat.

Zoals ik al aangaf kost het opzetten van een goede e-mailmarketingstrategie tijd, daarom moet je zeker zijn dat je de juiste keuze maakt.

Klik op de link voor meer informatie over ActiveCampaign.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top